Op donderdag 26 september was de officiële presentatie van Spiegelreis in de Hengelose Waterstaatskerk.

Feestelijke presentatie van nieuw boek ‘Spiegelreis’!

Herman Koetsveld en ik zijn twee mannen die ervoor kiezen om bruggen te bouwen, omdat het alternatief een hele nare realiteit oplevert. In ons boek gaan we op reis door diverse islamitische en christelijke gemeenschappen. We kijken niet weg, we nuanceren niks, maar we discussiëren er inhoudelijk over, en brengen daarbij onze traditie volledig in.

Het “islamdebat” of het “normen en waardendebat” of het “joods-christelijke debat” zoals dat dan heet, voeren andere mensen maar op hun polariserende manier, met mensen die menen eeuwenoude tradities van veelkleurigheid in opinievorm weg te zetten. Wij doen dat anders, wij voeren geen debat, maar gesprekken, met deskundigheid en respect als basis en als kompas. Herman en ik menen dat daarmee alle vragen, alle zorgen, alle beelden, stuk voor stuk beter en dieper besproken worden.

Dank aan de burgemeester van Hengelo Sander Schelberg voor zijn wijze woorden. Dank aan fotograaf Stijn Rademaker voor zijn prachtige foto’s. Dank aan Aart de Bonte voor zijn enthousiasme om dit boek namens KOK Boekencentrum uit te geven.

Steun onze stichting en koop het boek via Uitgeverij KokBoekencentrum of via Boekhandel Broekhuis in Hengelo via deze link!

Voor meer artikelen over dit bijzondere project ‘Spiegelreis’ klik hier.

Reageren?

Fijn dat u dit artikel heeft gelezen. Wees welkom met feedback, vragen of verzoeken.

SPIEGELREIS – NU TE KOOP

Spiegelreis van Enis Odaci en Herman Koetsveld brengt moslims en christenen dichter bij elkaar. We gaan op reis door elkaars geloof, de islam en het christendom in Nederland. Wij bezoeken afzonderlijk van elkaar diverse geloofsgemeenschappen. Er wordt gebeden, gediscussieerd en samen gegeten. Het leidt tot opmerkelijke ontmoetingen en onverwachte momenten van schuring, bezinning én inspiratie. Tussen de reizen door spreken wij over wat deze reizen betekenen voor de vragen van nu. Verdieping en actualiteit in één boek!
Nu te koop via deze link!